480.000 euro voor De Hollandsche Molen tijdens Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij

Tijdens het Goed Geld Gala op 5 februari jl. in Leiden ontving De Hollandsche Molen uit de loterijopbrengst 2019 van de BankGiro Loterij 400.000 euro. Daar kwam nog 79.317 euro bij uit de opbrengst van het geoormerkt werven van afgelopen jaar. Bij het geoormerkt werven spelen deelnemers aan de loterij voor een specifiek goed doel, in dit geval De Hollandsche Molen. Beide bedragen worden onder meer ingezet voor groot onderhoud en restauratie via het Molenfonds. De Hollandsche Molen bedankt alle deelnemers die voor de molens hebben meegespeeld.


(Foto: Roy Beusker Fotografie)

Er was nog meer goed nieuws voor de molens. Vereniging De Zaansche Molen kreeg een schenking van 500.000 euro voor het realiseren van het nieuwe molenmuseum op de Zaanse Schans: Wereld van Windmolens.

Recordbedrag
Dankzij de deelnemers aan de BankGiro Loterij is dit jaar een recordbedrag van ruim 84,3 miljoen verdeeld over 77 culturele organisaties in Nederland. De loterij bevestigt hiermee eens te meer dat zij dé cultuurloterij van Nederland is. De ruim 700.000  deelnemers van de BankGiro Loterij maken het mogelijk dat ook dit jaar weer vele vormen van cultuur worden gesteund.
Dankzij de recordopbrengst kon de BankGiro Loterij ook negentien culturele instellingen verrassen met een extra schenking voor een specifiek project of een eenmalige donatie. In totaal is er sinds 1998 dankzij de 700.000 deelnemers van de BankGiro Loterij ruim 1 miljard euro uitgekeerd aan partners!

(Foto: Roy Beusker Fotografie)

De Hollandsche Molen is al sinds 2001 partner van deze goededoelenloterij. De vereniging is erg blij met de jarenlange samenwerking, want vanaf dat jaar zijn mede dankzij de bijdragen van de BankGiro Loterij vele molens in volle glorie hersteld.