Versoepelingen lockdown geen effect op situatie rond molens

Het kabinet maakte op 20 april bekend de huidige lockdown op een beperkt aantal punten te versoepelen. Dat is voor velen goed nieuws. Deze versoepelingen brengen echter geen veranderingen teweeg bij de situaties rond molens en de mogelijkheden tot molenbezoek. Het aantal besmettingen blijft aan de hoge kant. Daarom blijft de druk op het ziekenhuis groot.
De meeste maatregelen van de lockdown blijven van kracht. Het kabinet bekijkt op 3 mei of er verdere versoepelingen vanaf 11 mei mogelijk zijn.

Dat betekent dat De Hollandsche Molen u nog steeds dringend adviseert om de richtlijnen die de overheden uitvaardigen op te volgen, met name die richtlijnen die betrekking hebben op het samenkomen van meerdere mensen.
Het ontvangen van – toeristische – bezoekers op de molen is verboden. Het verkopen van meelproducten is nog wel toegestaan, maar denk hierbij aan de veiligheidsmaatregelen voor uw klanten én uw vrijwilligers. Gezondheid staat voorop.
Als er op de molen langere tijd geen molenaars zijn, adviseren wij met klem in verband met de veiligheid de molen stormvast achter te laten.

Meer informatie over de lockdown is te vinden op rijksoverheid.nl en rivm.nl

U wordt via nieuwsbrieven, de website molens.nl en de sociale media op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen. Indien u vragen heeft kunt u contact opnemen met De Hollandsche Molen via [email protected]
Veel gestelde vragen vindt u hier

470.000 euro voor De Hollandsche Molen uit loterijopbrengst BankGiro Loterij

De Hollandsche Molen heeft uit de loterijopbrengst 2020 van de BankGiro Loterij 400.000 euro ontvangen. Daar kwam nog 67.700 euro bij uit de opbrengst van het geoormerkt werven van afgelopen jaar. Bij het geoormerkt werven spelen deelnemers aan de loterij voor een specifiek goed doel, in dit geval De Hollandsche Molen. Directeur Nicole Bakker: “Wij zijn altijd heel blij met deze jaarlijkse bijdrage van de BankGiro Loterij. Met dit bedrag kunnen we weer veel groot onderhoud- en restauratieprojecten via het Molenfonds financieren. De Hollandsche Molen bedankt alle deelnemers die voor de molens hebben meegespeeld.”

Directeur Nicole Bakker toont de cheque van de bijdrage van de BankGiro Loterij bij molen d’Admiraal in Amsterdam. Mede dankzij een bijdrage van de loterij kreeg deze molen afgelopen een nieuw rietdek. (Foto Wim Giebels)

Normaliter vindt de uitreiking van de cheque plaats tijdens het GoedGeldGala, maar vanwege de coronasituatie werd dit evenement afgelast.

Goed jaar ondanks corona
2020 was ondanks de vele uitdagingen een goed jaar voor de lotenverkoop van de BankGiro Loterij. Dankzij de deelnemers aan de BankGiro Loterij kan bijna 83,5 miljoen worden verdeeld over vele tientallen culturele organisaties in Nederland. De loterij bevestigt hiermee eens te meer dat zij dé cultuurloterij van Nederland is. De ruim 700.000 deelnemers van de BankGiro Loterij maken het mogelijk dat ook dit jaar weer vele vormen van cultuur worden gesteund.