Verzekeren molenaars

Verzekeren via het Gilde van Vrijwillige Molenaars
Het Gilde van Vrijwillige Molenaars heeft voor haar leden drie verzekeringen:

  1. Wettelijke aansprakelijkheid. Maximaal 2,5 miljoen euro, eigen risico € 250.
  2. WA-plus verzekering, d.w.z. schade aan de molen door handelen van de molenaar. Maximaal € 500.000 per gebeurtenis, eigen risico € 2.500.
  3. Ongevallenverzekering. Maximaal € 100.000 per gebeurtenis.

De onder 1. en 2. genoemde verzekeringen zitten in de jaarlijkse contributie van leden van het Gilde van Vrijwillige Molenaars. De onder 3. genoemde verzekering moet apart afgesloten worden. Voor meer informatie, klik hier.

Het Gild Fryske Mounders kent ook deze drie molenaarsverzekeringen, alleen verschilt de dekking. Voor meer informatie, klik hier.

Tip voor moleneigenaren: vergoed als eigenaar de contributie en verzekering via de Gildes, dan zijn uw mensen goed verzekerd!

LET OP
Het Gilde van Vrijwillige Molenaars heeft recent laten weten dat molenaars in opleiding (MIO’s) niet zelfstandig op een molen mogen draaien, d.w.z. zonder direct en lijfelijk toezicht van de instructeur.  Is dat toezicht er niet, dan zou het kunnen gebeuren dat de aansprakelijkheidsverzekering of WA-plus verzekering niet tot uitkering komt. Zijn er MIO’s op uw molen(s), dan is het raadzaam goede afspraken te maken over toezicht door de instructeur.