Molenfilmpjes

Molenmaatjes

Jim laat je de leukste molenfilmpjes en plaatjes over molens zien

Hier vind je leuke molenfilmpjes en binnenkort komen hier ook plaatjes.

Voor groep 1 en 2 heeft De Hollandsche Molen het lespakket ‘De Molenmuis’. Dit filmpje kunt u in kader van dit lesprogramma gebruiken.

Voor het onderwijs heeft De Hollandsche Molen vijf educatieve filmpjes ontwikkeld die aansluiten op de lesthema’s: werking van de molen in het algemeen, de korenmolen, poldermolen, watermolen en industriemolen.

De filmpjes zijn ook verkrijgbaar op usb-stick. Bestel nu een exemplaar via de webwinkel.

Bekijk het filmpje over de werking van molens in het algemeen.

Bekijk het filmpje over de korenmolen.

Bekijk het filmpje over de poldermolen.

Bekijk het filmpje over de watermolen.

Bekijk het filmpje over de industriemolen.

360° view

Welkom bij de Witte Watermolen. Eén van de oudste monumentale gebouwen van Arnhem. Al sinds de 15e eeuw wordt hier het koren gemalen. Aangedreven door het water van de Sint Jansbeek, produceert de molen zo op 100% duurzame wijze meel. Hiermee is de molenplaats feitelijk het oudste industrieterrein van Arnhem.

Wil je zien hoe de molenaars het werk uitvoeren? Neem een virtueel kijkje in de molen en ontdek hoe het meel gemalen wordt. En ben je in de buurt zodra het bezoekerscentrum weer open mag? Kom dan zeker even langs de Molenschuur. Daar kun je terecht voor allerhande bak- en meelproducten zoals broodbakmix, cakemix en meel. Meer over de molenplaats en het bezoekerscentrum vind je op hun website.