Routes langs molens

Van molens kunt u op verschillende manieren genieten: wandelend, fietsend, met de auto of op de motor. Er zijn volop websites waar u prachtige routes kunt vinden. Wij wijzen u graag de weg en zetten een aantal websites met routes langs molens in Nederland op een rij. Er is altijd wel een route te vinden die bij u past. Veel plezier!

Logo_Zij is molenaar

Zij is molenaar!

Maak via de fietsroutes in Utrecht van Zijismolenaar.nl kennis met molens waar vrouwelijke molenaars draaien. Bij de molens kunt u een QR-code scannen en naar hun verhalen luisteren. Een perfecte fietspauze.

Logo Fietsnetwerk

Fietsroutes langs de mooiste molens

Fietsnetwerk.nl is een aanbieder van thematische fietsroutes langs het fietsknooppuntennetwerk. U vindt hier een enorm aanbod aan routes door heel Nederland. Deze zijn voorzien van bijzondere afstap-momenten. Onder het thema ‘molens’ vindt u een groot aantal routes langs molens.

Logo Wandelzoekpagina

Ontdek Nederland met meer dan 5.000 wandelroutes

Wandelzoekpagina biedt wandelaars meer dan 5.000 dagwandelingen, wandelkaarten, stadswandelingen, GPS-wandelingen en themawandelingen in Nederland, waaronder tientallen molenwandelingen.

Logo Molenwandelingen.nl

Uit liefde voor molens en wandelen

Molenwandelingen.nl is een website die gaat over de liefde voor molens en wandelen. U vindt hier molenwandelingen in alle provincies, vooral in Zuid-Holland.

Logo SIMAV

Waar molens fraai boven het landschap uitsteken

Ontdek de Alblasserwaard en de Vijfheerenlanden (in Zuid-Holland en Utrecht) met drie molenfietsroutes. De routes voeren langs prachtige streken waar Molenstichting SIMAV 33 molens in beheer heeft.

via-molina

Culturele molenroutes door Europa

Via Molina wil door heel Europa molenroutes toegankelijk maken voor het publiek. Zo zijn er diverse routes in Nederland uitgezet, maar bijvoorbeeld ook in Denemarken.