Nationale Molendag

Nationale Molendag 2022 vindt dit jaar plaats op zaterdag 14 en zondag 15 mei. De Hollandsche Molen is al druk bezig met de voorbereidingen. Hopelijk lukt het weer een evenement te organiseren waarbij iedereen die dat wil weer echt fysiek een molen kan bezoeken en volop kan genieten van dit prachtige werktuig. Én kan luisteren naar de verhalen van de molenaar.
Zeker omdat in 2022 Het Gilde van Vrijwillige Molenaars in verband met het 50-jarig bestaan het Jaar van de Molenaar organiseert.

Alles is natuurlijk afhankelijk van de ontwikkelingen rondom het coronavirus. Vorig jaar ging de fysieke Nationale Molendag niet door omdat de besmettingsrisico’s te groot waren. De Hollandsche schakelde toen – met succes – over naar een volledige digitale editie van dit landelijke molenevenement. De molenquiz en de fotowedstrijd waren een succes en zeker voor herhaling vatbaar.

Dit jaar willen we weer dolgraag dat het unieke landelijke molenevenement waaraan zoveel mensen plezier beleven op de traditionele feestelijke wijze kan plaatsvinden. Bij de molen dus!
Laten we er samen een feest van maken.

U hoort snel meer van ons in een speciale nieuwsbrief.

Nationale Molendag 2020

Watermolen

Nationale Molendag 2020
Nationale Molendag 2020