Promoot uw molen

Promoten van uw molen is een tijdsintensieve bezigheid. Tijdens de Nationale Molendag promoot De Hollandsche Molen de landelijke dag, maar lokaal bent u zelf aanzet. Om te zorgen dat uw molen onder de aandacht komt, geven wij u hier meerdere promotionele tips.

 1. Postercampagne
  Vanuit De Hollandsche Molen ontvangt u ieder jaar enkele posters van Nationale Molendag. Deze kunt u ophangen in uw molen of juist daar waar u publiek vaker komt. Denk aan de plaatselijke supermarkt, bakker of slager. Of juist bij de bibliotheek en de kerk. Hang de poster op een zichtbare plaats op. Wilt liever uw eigen affiche maken? Dan kunt u hiervoor de affichemaker gebruiken.
 2. Nodig pers uit
  Benader de lokale journalisten voor een exclusief bezoek aan de molen, een week vooraf aan de Nationale Molendag. Zorg voor een goed kop koffie en misschien een lekker stuk gebak. Maak hun bezoek zo aangenaam mogelijk en vertel wat de komende week te doen is op de molen. Zij zijn uw ambassadeurs naar de lezers van hun kranten.
 3. Opening of bekendmaking
  Een bijzondere gebeurtenis is voor pers en stads- en dorpsgenoten vaak een aanleiding om naar de molen te komen. Probeer daarom openingen, bijzondere bekendmakingen of ander nieuws te verbinden aan Nationale Molendag. Zo genereert u makkelijk aandacht in de media.
 4. Sociale media
  Heeft uw molen een Facebookpagina, twitteraccount of een nieuwsbrief? Nodig dan alle vrienden, volgers en abonnees uit om naar uw molendag te komen.
 5. Aanbieding
  Nederlanders zijn dol op koopjes en aanbiedingen. Hier kunt u goed op inspelen door gebruik te maken van het weggevertje dat De Hollandsche Molen ieder jaar laat ontwikkelen voor kinderen. Of zorg zelf voor een leuke aanbieding op de molen tijdens Nationale Molendag.

Download het logo